Це відмінна заміна хліба, та й готуються вони дуже просто.
Ингредиенты
- борошно 400 г.
- олія 4 ст. л.
- цукор 1 ч.л.
- сухі дріжджі 10 г.
- сіль 1 ч.л.
- часник(зубці) 5 шт.
- вода 250 мл.
- жовток 1 шт.
- зелень за смаком
У теплій воді (не більше 60 градусів) розчинити дріжджі, цукор і сіль.Додати борошно і половину олії , і замісити тісто.
Скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.
Потім тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з невелике куряче яйце, укласти щільно в змащену олією форму і залишити на 30 хвилин для вистоювання.
Змастити жовтком і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Пропустити часник через прес, додати половину олії і сіль за смаком і збити.Можна додати свіжу зелень за смаком.
Вийняти пампушки з духовки і відразу ж змастити часниковим соусом.
Накрити рушником і залишити на 15 хвилин, після чого перекласти на дерев'яну дошку.
Комментарии
следить за комментариямиО, які пишні! Смакота, навіть без борщу! Дуже, дуже актуально (дачі, природа), із шматочком сала та свіжим огірком!
Дякую
До них би ще борщику. Смачно!
До борщику вони дуже пасують